Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Catalá tanca la porta als correbous infantils simulats proposats per Barrera a València: “Ho veig difícil”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, acompanyat pel vicepresident i conseller de Cultura, Vicente Barrera, i per l'alcaldessa de València, María José Catalá. EFE/Ana Escobar

Carlos Navarro Castelló

0

L’alcaldessa de València, María José Catalá, va acollir dimecres amb molt poc d’entusiasme la idea del vicepresident del Govern valencià de Vox, Vicente Barrera, de fer un correbou infantil simulat en el centre de València, fins al punt que quasi la va donar per descartada.

Tal com va avançar dimecres elDiario.es, Barrera va portar a la sessió de la junta de districte de Ciutat Vella, a València, el 4 de març passat, “fer un correbou simulat infantil amb un berenar per als assistents”.

Preguntada Catalá per aquesta redacció sobre la viabilitat de la iniciativa, va afirmar amb rostre seriós: “Ho veig difícil, però, vaja, crec que quedarà sotmés a la decisió de junta de districte”. Efectivament, serà en la sessió del pròxim 3 de juny que la proposta se sotmeta a votació i, per les paraules de la primera edil, sembla difícil que el PP la secunde.

Amb tot, des de Compromís no se’n fien i van recordar que fa setmanes ja es van aprovar cursos per a embolar bous a Benifaraig amb els vots a favor del PP i de Vox. A més, la regidora de la coalició valencianista Glòria Tello va anunciar que, si l’equip de Catalá aprova el correbou infantil en el centre de València, que ha proposat el vicepresident del govern valencià Barrera en la junta municipal de districte de Ciutat Vella, els valencianistes denunciaran l’acte al Defensor del Menor d’Espanya, una figura que s’integra en les funcions del Defensor del Poble, Ángel Gabilondo.

Tello va comentar que “a Catalá i a Barrera cal recordar-los que l’ONU va dictaminar que els xiquets i les xiquetes mereixen ser protegits de la violència que genera la tauromàquia”.

D’altra banda, la també portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament va afirmar que “València ha de ser una ciutat respectuosa amb els animals amb què compartim la vida” i va assegurar que “propostes tan retrògrades, tan desficaciades i humiliants com aquest correbou” l’única cosa que demostren, si acaba aprovant-se, és que “Catalá podria presentar-se indistintament en les llistes del PP com en les de Vox”.

Des de Compromís van recordar que no és la primera vegada que la ultradreta porta aquesta idea a la junta de districte de Ciutat Vella. La mateixa proposta es va presentar en els exercicis 2020, 2021, 2022 i 2023 amb la pretensió de tancar “un curt recorregut urbà per a fer un correbou simulat infantil, en què els pares porten els carretons amb forma de bou i els xiquets corren davant seu”; però el govern de Compromís i Joan Ribó va impedir la celebració.

Etiquetas
stats